Trakteren op werk? Hier wordt iedereen blij van! 

Het wordt helaas steeds minder gebruikelijk, maar trakteren op het werk en op kantoor is nog steeds iets wat bij veel collega’s op groot enthousiasme kan rekenen. En laten we wel zijn, we vinden het stiekem allemaal een heerlijke onderbreking van de werkdag wanneer we ons te goed kunnen doen aan een lekkere versnapering. Toch is het soms wel lastig in de wereld van vandaag de dag; iedereen heeft zijn eigen voorkeuren qua dieet en dan hebben we het nog geen eens over de hybride werkweken gehad. De ene dag is niemand er, de andere dag is íedereen er. Daarom hier de tips om tóch je verjaardag feestelijk te vieren op kantoor. 

Standaard maar fijn 

Maak het in ieder geval vooral niet te complex. Ga voor een traktatie waar de meeste mensen blij van worden. Een appeltaart is daar een goed voorbeeld van. Wat wel aan te raden is, is om verschillende versies te maken. Zo is het aantal mensen wat vegan is, de afgelopen jaren explosief aan het groeien. Houd hier rekening mee en bak ook een appeltaart zónder ei en roomboter. Met een paar eenvoudige wissels is dit zo gefikst. Ook suikervrij een appeltaart maken is tegenwoordig een koud kunstje, de suikervrije opties zijn in één Google zoekslag zó te vinden. Dus maak het jezelf niet te moeilijk en kijk eens naar de verschillende opties van een appeltaart. Kies er een paar en bak verschillende varianten, want een appeltaart; daar houdt toch echt 90% van de mensen van. 

Bewaar het 

Een voordeel van zelf een appeltaart maken is dat je ook exact weet wanneer hij gemaakt is en daarmee hoelang hij houdbaar is. Het is dan ook aan te raden met het hybride werken van vandaag de dag om een appeltaart zelf te maken en dan in de koelkast op werk te zetten. Doe er een gezellig kaartje bij met de boodschap dat iedereen vooral een stukje moet nemen, en dan is er zeker de komende week nog voor iedereen een vers stukje taart. Plaats de taart in een mini koelkast op kantoor en je kunt iedereen blij maken. Dus ook wanneer je op een klein kantoor werkt is er geen excuses om niet te trakteren. Met de aanschaf van een mini koelkast, speciaal voor traktaties, is iedereen toch wel verplicht om gewoon aan deze gezelligheid mee te doen. En een mini koelkast is tegenwoordig eenvoudig online besteld en voor de kosten hoef je het ook niet te laten.  

Kortom, trakteren op werk is meer dan mensen wat lekkers geven. Het is ook een blijk van waardering naar collega’s. Wanneer je dan ook nog eens voor een zelfgemaakte taart gaat kun je helemaal aantonen dat jij je collega’s waardeert en dat je van ze houdt. Zorg er natuurlijk wel voor dat jouw inspanningen ook een beetje lekker en vers blijven, en investeer daarom in een mini koelkast. Daarmee blijven ook voor de thuiswerkers de lekkerste traktaties gewoon helemaal vers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *