Appel rabarbercrumble

Deze appel rabarbercrumble is een variant op de appelcrumble met rabarber die hier al eens besproken is geweest. Deze versie is iets uitgebreider en smaakt echt overheerlijk.

Ingrediënten:

  • 400 gram appels
  • 400 gram rabarber
  • halve citroen
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram amandelpoeder
  • 100 gram rietsuiker
  • 100 gram bloem
  • 50 gram havervlokken
  • 50 gram amandelschilfers
  • 125 gram boter

Bereiding van appel rabarbercrumble

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem de appelen en schil deze en snij ze ook in schijfjes. Snij de rabarber in dunne schijfjes en meng deze onder de appelschijfjes.
  3. Verdeel de appel en rabarber schijfjes over een grote ovenschotel.
  4. Rasp wat schil van de citroen en pers de citroen volledig uit en meng dit in een kommetje met de honing. Giet dit daarna in de ovenschotel over de appel en rabarber schijfjes.
  5. Neem een grote kom en meng daar de suiker, bloem, amandelpoeder, amandelschilfers, boter, kaneel en havervlokken door elkaar. Meng dit met de handen tot je een kruimelig deeg bekomt en daarna mag je dit over de appel en rabarber schijfjes gieten in de ovenschotel.
  6. Zet de ovenschotel gedurende 30 minuten in de oven. De appel rabarbercrumble moet mooi goudbruin zijn. Als deze klaar is kan je hem warm of koud opdienen samen met een bolletje ijs.