Appelcrumble met speculaas

Appelcrumble met speculaas is een lekker winters receptje. Deze is echt heerlijk met een bolletje speculaasijs.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel bloem
  • kaneelpoeder
  • geraspte nootmuskaat
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • schil van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 125 gram bloem
  • 125 gram kandijsuiker
  • zout
  • 6 appelen jona gold
  • gemalen koriander
  • Jamaicapeper
  • 125 gram amandelpoeder
  • 70 gram boter in blokjes gesneden
  • 50 gram speculaas grof gebrokkeld

Bereiding van appelcrumble met speculaas

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de appels en snij deze in schijfjes.
  3. Neem een kom en meng hierin de appel schijfjes samen met de bloem een snuifje koriander, jamaicapeper, kaneel, nootmuskaat, suiker en het sap en de schil van de citroen.
  4. Neem een ovenschotel en boter deze goed in en leg er de appel schijfjes op de bodem. Zet de schotel daarna even opzij.
  5. Neem een keukenrobot en meng hierin de kandijsuiker, bloem, amandelpoeder, boter en een snuifje zout. Zorg dat alles zeer fijn gemengd is. Als alles goed gemengd is voeg je er de speculaas nog aan toe en laat je de keukenrobot nog even mengen.
  6. Nu neem je de ovenschotelterug en giet je de crumble over de appel laag.
  7. Zet de appelcrumble met speculaas in de oven gedurende 20 minuten. laat alles in de oven staan tot ze een mooie goudbruine kleur heeft verkregen.
  8. Dien de appelcrumble met speculaas en een bolletje speculaasijs.