appelcrumble met ganzenlever

Appelcrumble met ganzenlever is één van de lekkerste amuse die je kan hebben. Het is een vernieuwend maar lekker voorafje.

Ingrediënten:

  • 4 appels
  • 20 gram boter
  • 3 ontbijtkoeken
  • 300 gram ganzenlever
  • peper

Bereiding van appelcrumble met ganzenlever

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels en snij de appels in blokjes.
  3. Neem een pan met wat boter en laat daar de appelblokjes in bruinen. Voeg er een klein beetje water bij en laat de appels koken tot dat ze appelmoes zijn.
  4. Breng de appeltjes op smaak met wat peper.
  5. Snij ondertussen de ontbijtkoeken in stukjes en maal ze in een keukenmachine tot grof paneermeel.
  6. Neem een ovenplaat en leg er daar de koekkruimels op en bak deze gedurende 5 minuten in de oven.
  7. Terwijl snij je de ganzenlever in blokes.
  8. Neem enkele glaasjes en verdeel daar de warme appelblokjes in en schep er ook een beetje ganzenlever bij en leg er de geroosterde koekkruimels bovenop. Nu kan je de appelcrumble met ganzenlever opdienen.