Appelcrumble met braambessen

Deze appelcrumble met braambessen is een makkelijk te maken receptje. Als je alles volgt zoals beschreven heb je op ongeveer 20 minuten tijd een lekkere appelcrumble gemaakt. Hoeveelheden kan je aanpassen aan de hoeveelheid volk dat je verwacht.

Ingrediënten:

  • water
  • 30 gram licht bruine rietsuiker
  • 4 appels (bramley seedling)
  • bakje braambessen
  • 10 gram maanzaad
  • 10 gram sesamzaad
  • 10 gram pompoenzaad
  • 10 gram granola
  • 10 gram rozijnen
  • 75 gram bruine suiker
  • Room of pudding om erbij op te dienen.

Bereiding van appelcrumble met braambessen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de appelen in snij deze in schijfjes en plaats deze in een kookpot samen met 1 eetlepel water en de rietsuiker. Laat dit alles op een middelmatig vuur koken tot dat de appels zacht zijn. Als de appels zacht zijn mag je het bakje braambessen er aan toevoegen. Laat alles goed door koken tot je een mooie compot hebt verkregen. Giet hierna deze compote in een ovenschaal.
  3. Nu gaan we de bovenlaag van de appelcrumble maken door het maanzaad,sesamzaad,granola,pompoenzaad,rozijnen en de bruine suiker door elkaar te mengen en dit over het compote te strooien die in de ovenschaal ligt.
  4. Zet deze ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven. Als de appelcrumble met braambessen klaar is kan je deze serveren met een beetje room of een schepje pudding.